Konservative åbner for livesending af byrådsmøder

Der er behov for at undersøge muligheden for, at interesserede borgere kan følge direkte med i byrådsmøderne i Solrød Kommune hjemme fra computeren. Det mener Det Konservative Folkeparti, der nu vil have kigget nærmere på de forskellige løsninger.

Tidligere har byrådet debatteret løsningen med det såkaldte Byråds-TV, som er en relativt dyr løsning. Men det seneste års corona-nedlukning har også åbnet for flere andre muligheder, som Det Konservative Folkeparti altså nu vil have undersøgt.

Sundt for borgerinddragelsen
I dag er det muligt at dukke fysisk op til byrådsmøderne, hvilket ret få dog benytter sig af, men hvis det står til de lokale konservative, skal det undersøges, om det ikke også er muligt at lave en – ikke for dyr – løsning, hvor byrådsmøderne transmitteres via nettet.

“Jeg tænker særligt på vores lidt ældre medborgere, som godt kunne være interesserede i at se, hvad der sker på byrådsmøderne. For dem vil det være en stor fordel, at de kan følge med hjemmefra, og blandt andet for deres skyld bør vi undersøge de forskellige muligheder,” siger Jan Færch, der er konservativt byrådsmedlem og partiets borgmesterkandidat til kommunalvalget til november, og afslutter:

“Og så tyder det da også på at interessen fra borgerne i at deltage digitalt er steget her under coronakrisen. Så vi er nu åbne for, at flere kan få lettere adgang til at følge direkte med i byrådsmøderne.”

Corona-situationen ‘har vist vejen’
For det andet konservative byrådsmedlem, Morten Scheelsbeck, tæller det netop som et vægtigt argument, at onlinemøder er blevet en meget mere almindelig mødeform på grund af coronapandemien:

“Corona-situationen har så at sige ‘vist vejen’ og i høj grad vænnet os til, at møder også kan tages virtuelt. Det har betydet, at flere og flere møder holdes foran skærmen, og det betyder også, at der er kommet flere gode løsninger på markedet. Vi har ikke lagt os fast på noget endnu, men vi vil gerne have det undersøgt,” siger Morten Scheelsbeck og afslutter:

“Flere steder i landet er byrådsmøder på det seneste blevet vist virtuelt på eksempelvis Microsoft Teams, og det kunne jo være en løsning i den stil, man kan forestille sig, vi kunne fortsætte med, når landet en dag åbner igen. Omkring 60 borgere deltog i det seneste borgermøde, og det viser for os, at interessen er tilstede.”

De lokale konservative vil på det først kommende byrådsmøde foreslå, at det undersøges nærmere, hvad der er af konkrete muligheder – og selvfølgelig, hvad de koster – før der tages endeligt stilling til, hvad der i givet fald er det rigtige.